Onze werkwijze

Voorbereiding van de huwelijksreportage

In een verkennend en vrijblijvend gesprek polsen we uitgebreid naar uw wensen, ideeën, planning, en keuze van locatie voor de huwelijksfoto’s. Hierop volgt een gesprek met onze fotograaf waarin u gedurende een anderhalf uur uitvoerig kennis kan maken.

Tijdens dit gesprek bespreken we onze specifieke werkwijze en visie op huwelijksfotografie. Samen gaan we ook op zoek naar die speciale momenten die een trouwreportage uniek maken en buitengewone beelden oplevert. Het is in dit opzicht belangrijk dat we u wat leren kennen zodat we er samen een mooie dag vol prachtige herinneringen van kunnen maken.
 

Locatie, foto’s en planning

We laten u de locatie uitkiezen; een plaats die voor uw relatie belangrijk is, een speciale locatie die een verhaal vertelt. Deze locatie en het verhaal bepalen dan de sfeer en de stijl waarin onze fotograaf uw momenten vastlegt.

We laten u uitvoerig de verschillende media bekijken die we aanbieden om uw herinneringen blijvend vast te leggen. Silkfoto biedt een ruime keuze aan kwaliteitsvolle fotoalbums met luxepapier, fotoboxen, omlijstingen, passe-partouts, bedankingskaarten en ouderboekjes. Zeker in een tijd van vluchtige digitale beelden is het zorgvuldig vastleggen van uw speciale dag samen met familie en vrienden, vol geluk, spanning en emoties van heel groot belang.

We stellen een voorlopige dagplanning op zodat u overzicht krijgt en met een zorg minder aan de voorbereiding van uw huwelijksdag kan werken. We bespreken ook de diverse prijsformules die Silkfoto aanbiedt. Zo kan u een volledige dagreportage reserveren of kiezen voor een korte fotoshoot tijdens een bepaald moment in het gebeuren. De mogelijkheden zijn divers en op maat samen te stellen.
 

Definitieve datum en vervolggesprekken

Hebt u een goed gevoel bij onze aanpak, de gekozen formule en het vooropgezet budget? Dan geeft u ons uw ja-woord via onze samenwerkingsovereenkomst. Vanaf dan plannen wij de afgesproken datum definitief in onze agenda.

Vòòr de trouwdag leggen wij nog één of twee vervolggesprekken met u vast waarin alles nauwkeurig wordt vastgelegd. Er kan immers nog door omstandigheden veel veranderen en in verder detail uitgewerkt worden.
 

Dé grote dag

We begeleiden u vlot door de vastgelegde dagplanning. Dankzij de vergaande voorbereiding zijn wij onopvallend en discreet aanwezig op de achtergrond en leggen alle mooie momenten vast terwijl u met volle teugen geniet.

We gaan vooral op zoek naar die momenten die uw persoonlijkheid als koppel weergeeft. We streven steeds naar beelden met spontaniteit. Hiervoor werken we bij voorkeur met natuurlijk licht voor het creëren van tijdloze, intieme en natuurlijk uitziende beelden.

Het fotograferen wordt uitgevoerd met hoogkwalitatief materiaal van Leica. Dit veronderstelt een specifieke, intensieve en technische manier van werken dat prachtige beelden oplevert. Het zorgt er tevens voor dat de afstand met de fotograaf klein is, waardoor sterk kan ingespeeld worden op de intimiteit en sfeer, zonder gebruik te maken van flits belichting.

Onze benadering is relaxed met een oog voor detail en sfeer. Uw momenten samen en met familie en vrienden zijn dan ook volledig vrij van storing. We nemen u mee voorbij de grenzen van de standaard huwelijksfotografie om te verrassen met buitengewone en unieke foto’s van uw trouwdag.
 

Blijvende herinneringen

Binnen de 30 dagen na de huwelijksdag zetten wij alle foto’s digitaal online met een downloadlink. Wij vragen u om een selectie te maken via onze selectiewebsite binnen de afgesproken termijn van maximum vier maanden. Naast kleurenfoto’s kan er ook gekozen worden voor zwart-wit of retro foto’s.

Deze selectie wordt door ons vastgelegd op hoogkwalitatief fotopapier en zorgvuldig uitgewerkt op de media die u koos zodat via een uniek album uw huwelijksdag telkens opnieuw kunnen herbeleven.